CEA DE-A TREIA EDIŢIE A ROWMANIA DESFĂŞURATĂ LA GIURGIU A ÎNREGISTRAT UN RECORD DE PARTICIPARE

CEA DE-A TREIA EDIŢIE A ROWMANIA DESFĂŞURATĂ LA GIURGIU A ÎNREGISTRAT UN RECORD DE PARTICIPARE

Duminică, 28 iunie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Dunării, pe Canalul „Sfântul Gheorghe” din Giurgiu, sute de oameni au participat la cea de-a treia ediţie a campaniei “Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă”. Este vorba despre competiţia de vâslit în canotci de 10+1, demarată de renumitul campion Ivan Patzaichin, în urmă cu trei ani.
În jurul orei 12.00, au luat startul 27 de echipe, din care au făcut parte aproape 300 de concurenţi dornici să facă mişcare şi să se distreze, deși proba de canotca 10+1 nu este o probă tocmai uşoară pentru cei care nu au antrenament.
Printre participanţii la concurs s-au aflat şi primarul Nicolae Barbu, viceprimarul Alexandru Vladu şi nu în ultimul rând marele campion Ivan Patzaichin (care a facut parte din echipa presei).
“Ca de fiecare dată, giurgiuvenii mă surprind inclusiv cu participarea. De asemenea, de fiecare dată, recordurile s-au realizat aici, la Giurgiu, sau, cel puţin, recordurile au început la Giurgiu. Mă bucură acest lucru, dar şi că lumea vine, iar faptul că ieşim în natură şi facem mişcare este mare lucru”, a declarat Ivan Patzaichin.
“Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă” este o campanie națională de promovare a patrimoniului național și urmărește descoperirea României naturale, prin promovarea mișcării în aer liber. Obiectivul acestei campanii este să reapropie oamenii de natură și să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca și vâslitul.
Concurenţii au fost încurajaţi de pe malul Canalului “Sf. Gheorghe” de sutele de giurgiuveni veniţi la competiţia ce a devenit deja tradiţie pentru ei, mai ales că pe lângă aspectul competiţional acţiunea a fost şi o serbare câmpenească. Pentru cei veniti la manifestare, organizatorii au oferit 500 de porţii de borş de peşte, pregătite de angajaţii Cantinei de Ajutor Social, iar atmosfera a fost întreţinută de Fanfara şi Trupa de majorete aparţinând Centrului Cultural “Ion Vinea “.
La finalul concursului, clasamentul echipelor participante a fost urmatorul: Locul I – Pescărușii, Locul II – Dunărea Gostinu şi Locul III – Poliția Giurgiu.
Descoperă Rowmania Giurgiu este un eveniment organizat de Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23” împreună cu Primaria Municipiului Giurgiu și Centrul Cultural “Ion Vinea” şi cu sprijinul: Club Nautic San Giorgio, Aqua Carpatica, Administrația Națională Apele Romane şi Kiss FM Giurgiu.
Câştigătorii de la Giurgiu, echipa “Învingătorii”, vor intra în finala națională Descoperă Rowmania, care se va desfăşura în cadrul Festivalului Rowmania, pe 30 august, la Tulcea.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul COMPETIŢIA DE VÂSLIT ÎN CANOTCI DE 10 plus 1 – “DESCOPERĂ ROWMANIA”

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.